Toerclub de Batauwers is gevestigd in Tiel en is opgericht op 22 maart 1994. Tot deze datum was de toerclub een onderdeel van omni-vereniging de Batauwers, welke is opgericht 6 september 1933. In 1994 hebben de wedstrijd- en de toerafdeling van deze vereniging besloten ieder hun eigen weg te gaan. De wedstrijdafdeling ging hierna door het leven als JvR de Batauwers en de toerafdeling als Toerclub de Batauwers.

Toerclub de Batauwers richt zich op toerfietsers van alle leeftijden en niet op wedstrijdrijders. Onze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Dit biedt leden vele voordelen, zoals een gratis aansprakelijkheids-, ongevallen- en fietsverzekering, het blad 'Fietssport' met alle georganiseerde toertochten en korting bij deelname aan tochten van andere NTFU-verenigingen.

Wij bieden de leden clubkleding van het merk 'Bioracer' aan tegen kostprijs en onze sponsor GEJO Cycleworld geeft aan leden korting op fietsaccessoires en onderdelen.

Elke zondag vanaf maart t/m oktober zijn er iedere zondag clubtochten. De startplaats hiervan is bij de ingang van het Wielersportcentrum De Betuwe, Schaarsdijkweg 9, 4006 MC, Tiel. (verzamelen op de parkeerplaats).

Vanaf maart starten we daar om 09:30 uur voor een tocht van 80-100 km. In April vanaf 09:00 uur en vanaf mei om 08:30 uur. De deelnemers variƫren in leeftijd van 20 tot ver boven de pensioengerechtigde leeftijd. Kortere afstanden zijn ook mogelijk, want dan splitsen we de groep. Halverwege pauzeren we meestal even voor koffie/thee en voor de liefhebbers appelgebak.

De tochten staan onder begeleiding van een wegkapitein. Over het algemeen starten er op zondag drie groepen en de gemiddelde snelheid ligt, afhankelijk van de groep, tussen de 23 en 32 km/uur en wordt uiteindelijk bepaald door de Wegkapitein. Ons motto is: samen uit samen thuis. We wachten dus bij lekke banden en houden elkaar uit de wind mocht dat nodig zijn. Verplicht zijn, naast een goed onderhouden fiets, een helm en een bel.

Wil je een keer kijken of het fietsen bij TC de Batauwers iets voor je is en een keer mee fietsen? Stuur een berichtje via het contactformulier en dan geven we dat door aan de wegkapitein(s) van dienst. Wil je je direct aanmelden als lid, vul dan het aanmeldingsformulier in!

Ook organiseren we voor onze leden trainingen, evenementen en clinics. We streven er naar om ieder jaar en lang weekend ergens in Duitsland, Belgie of Luxemburg te gaan fietsen. In 2024 gaan we eind mei naar Winterberg, een locatie waar we in 2023 ook geweest zijn.