Een geslaagde aftrap van het wielerseizoen: De Snerttocht van De Batauwers

Het wielerseizoen van Wieler Vereniging De Batauwers is officieel van start gegaan met een smakelijke rit door de Betuwe: de Snerttocht. Met een indrukwekkende opkomst van bijna 40 enthousiaste rijders verzamelden we ons rond 09:30 uur bij de Scrumboks in Tiel, klaar voor een avontuur van 55 kilometer door onze prachtige Betuwe.

De sfeer zat er meteen goed in, mede dankzij een hartverwarmend welkomstwoord van onze voorzitter. Een speciaal bedankje ging uit naar een gulle anonieme gever, die ervoor zorgde dat we bij terugkomst konden genieten van meerdere koppen heerlijke Snert. 

Alexander één van de leden van de toercommissie, had wederom een prachtige route uitgestippeld. Zelfs voor doorgewinterde rijders waren er verrassende nieuwe paden te ontdekken. Bij aankomst kreeg elke deelnemer een nummer toegewezen, wat bepaalde in welke groep je werd ingedeeld. Met zo'n grote opkomst was dit noodzakelijk om ons motto 'veilig uit en veilig thuis' te handhaven. 

Een bijzonder hoogtepunt was de aanwezigheid van een volledige damesgroep, onder de bezielende leiding van één van onze nieuwe wegkapitein Cees Spek. Dit toont niet alleen de groeiende diversiteit binnen onze vereniging, maar ook de kracht van samenhorigheid en inclusie. Hopelijk groeit de groep dames het komend jaar waardoor we bij onze toertochten een damesgroep aan de start kunnen laten verschijnen ‘’V-power’’.

De toercommissie met ondersteuning van Henk van Dintel die niet mee kon fietsen, maar wel graag een bijdrage wilde leveren, hebben nauw samengewerkt om ervoor te zorgen dat alles tot in de puntjes was geregeld. Van de Snert tot alle benodigdheden, geen detail werd over het hoofd gezien. Onze dank gaat dan ook uit naar alle betrokkenen die deze dag onvergetelijk hebben gemaakt.

Wat betreft het weer hadden we geluk: een stralende dag die bijna te mooi leek voor een echte Snerttocht. Bij terugkomst sprak de voorzitter nogmaals zijn waardering uit naar de toertochtcommissie en de gulle gever. Daarnaast deed hij een oproep aan alle leden om massaal deel te nemen aan de activiteiten die vanaf volgende week van start gaan, zoals de woensdagavond voor wat snelle rondjes op de wielerbaan en de vrijdagavond voor de trainingen die weer van start gaanonder leiding van onze trainer Alexander.

Na het officiële gedeelte was er nog ruimte voor gezelligheid en napraten onder het genot van een verfrissend drankje. Uiteindelijk keerde iedereen voldaan huiswaarts, vol energie en enthousiasme voor het komende wielerseizoen.

Met deze geslaagde start kijken we reikhalzend uit naar wat de rest van het seizoen zal brengen. De Snerttocht was slechts het begin, maar belooft nu al veel goeds voor de toekomst van De Batauwers. Op naar vele mooie kilometers en onvergetelijke momenten op de fiets!