Op donderdag 7 december gaven Janine van Dam en Tommie Meeter bij Metec een lezing aan Tourclub De Batauwers in Tiel. Janine was uitgenodigd om te spreken over het belang van goede ademhaling en het nut van ademoefeningen voor het verbeteren van je sportsprestaties en herstel na het fietsen. Tommie sprak over het belang van krachttraining en voeding. Een mooie combi die voor herhaling en opvolging vatbaar is!

Er was een grote opkomst en iedereen vond het interessante en nuttige materie.
Als we gaan wielrennen of mountainbiken investeren we vaak veel tijd, geld en energie aan een goede fiets, materiaal, onderhoud. Duurtraining zit bij de meeste fietsers wel tussen de oren, maar geldt ditzelfde voor krachttrainigen en voeding? Het is allemaal nuttig en belangrijk en daar kwamen we in de loop van de avond wel achter.

Ademhaling is echter nog altijd een ondergeschoven kindje als 't gaat om bewustzijn en aandacht bij het verbeteren van je slaap, prestatie en herstel. En train je je kracht en duurvermogen wel op het juiste moment en op de juiste manier?
Ademhalen gaat vanzelf, maar niet altijd vanzelf goed.

Alle onderwerpen waren goed voorbereid en voor beide sprekers gaat dit zeker een vervolg krijgen, want veel aanwezigen wilden er toch wel meer van weten. Bedankt Janine en Tommie voor de heldere en leerzame presentaties!

Bijzondere dank gaat uit naar onze sponsor Metec voor het mogen gebruiken van hun ruimte, die wielersport ademt! Altijd fijn om hier te mogen zijn!