De Najaarstocht van TC de Batauwers was een van de laatste toertochten voor de racers. Misschien was de moraal niet al te hoog meer zo vlak voor november, maar met 80 km lag de lat ook niet meer zo hoog. Een mooie gelegenheid om het wegseizoen in stijl af te sluiten dus, met de nadruk op gezelligheid en ontspanning.

Heel wat Batauwers hadden zich verzameld in het altijd gezellige clubhuis van de Scrumboks, de rugbyvereniging waar we altijd welkom zijn. Rond een uur of 10 werd het signaal gegeven om te vertrekken en stonden we met een man of 25 buiten. Ook een paar niet-batauwers reden met ons mee. Het waaide behoorlijk en al gauw brak het peloton in stukken en reden we uiteindelijk verder in twee groepen. Vlak na Est een valpartij met gelukkig niet al te grote gevolgen. Een van de deelnemers was toch redelijk hard gevallen en hield het voor gezien. Na het provisorisch richten van een verbogen derailleurhanger ging het weer verder en nauwelijks 500 meter moesten we weer stoppen voor een lekke band.

Zonder verdere incidenten bereikten we de koffiestop, in dit geval Brasserie de Buurman in Poederooijen, waar het altijd gezellig is. Na de koffie weer terug naar Tiel, deze keer met het windje in de rug, waardoor iedereen het relatief makkelijk had. Bij terugkomst lag er voor iedereen een heerlijk broodje rookworst klaar en konden we terugkijken op een geslaagde rit.