Ook dit jaar is er weer een route over een afstand van 70 kilometer te rijden. Deze route doet, naast de Betuwe, ook de Utrechtse Heuvelrug aan. De ‘overkant’ wordt eerst bereikt door middel van een brug, terug zal de veerpont genomen worden. De veerponten zijn kenmerkend voor het Rivierengebied.

Momenteel zijn de kersen goed op smaak, en dus ook in de verkoop in de diverse fruitstalletjes. Je hoeft echter nergens te stoppen, want een van de rustpunten is midden in de boomgaard. In deze boomgaard zullen gratis kersen verstrekt worden! De route zal vanuit Tiel langs vele typische Betuwse dorpen lopen, denk daarbij aan Maurik, Buren en Geldermalsen Uiteraard zal de route over enkel en alleen verharde wegen verreden worden.

Er zijn twee officiële rustpunten in de route opgenomen. Het eerste rustpunt zal zijn nadat je 32km hebt afgelegd. Nadat je 65 gefietst hebt bereik je het tweede rustpunt. Dit rustpunt is ingericht in de boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen.

Bovenstaande routekaart geeft een indicatie aan van de route. De route bevat 288 hoogtemeters.

De route is te downloaden via deze pagina. Uiteraard is de route volledig gepijld, de pijlen zijn tijdens de GEJO Kersentocht leidend!

 

downloadgpx
GPX 70km
BACK