Ook dit jaar is de verste afstand 120 kilometer lang. De route zal een ‘oversteek’ maken naar de Utrechtse Heuvelrug (met onder andere beklimmingen rondom Rhenen, Amerongen en Doorn). De ‘overkant’ wordt eerst bereikt door middel van een brug, terug zal de veerpont genomen worden. De veerponten zijn kenmerkend voor het Rivierengebied.

Natuurlijk zal de route ook door de Betuwe afgelegd worden. Momenteel zijn de kersen goed op smaak, en dus ook in de verkoop in de diverse fruitstalletjes. Je hoeft echter nergens te stoppen, want het rustpunt is midden in de boomgaard. In deze boomgaard zullen gratis kersen verstrekt worden! De route zal vanuit Tiel langs vele typische Betuwse dorpen lopen, denk daarbij onder andere aan Maurik, Buren en Geldermalsen. Uiteraard zal de route over enkel en alleen verharde wegen verreden worden.

Er zijn twee officiële rustpunten in de route opgenomen. Het eerste rustpunt zal zijn nadat je 82km hebt afgelegd. Nadat je 115km gefietst hebt bereik je het tweede rustpunt. Dit rustpunt is ingericht in de boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen.

Bovenstaande routekaart geeft een indicatie aan van de route. De route bevat 537 hoogtemeters.

De route is te downloaden zijn via deze pagina. Uiteraard is de route volledig gepijld, de pijlen zijn tijdens de GEJO Kersentocht leidend!

downloadgpx
GPX 120km
BACK