Verslag Maos en Waols Moiste

Zondag 9 april stond “Waols en Maos Moiste” toertocht van WTC Druten op het programma. Omdat we als TC de Batauwers graag de verenigingen in de buurt steunen door onze deelname aan hun tochten waren ook wij van de partij.
Er was op zich keuze uit 3 afstanden maar we wilde graag als groep rijden. We hebben daarom met een deel gestart vanaf Tiel en de rest is in Druten aangesloten. Zo werden 2 doelen gediend. Het halen van de eerste 100 km van het jaar en ook het rijden van minimaal 150 km als voorbereiding op de “Amstel”.
Mede gezien de uitstekende weersverwachting was de animo groot. Om 7:15 stonden er al 11 deelnemers klaar voor vertrek bij ons vaste verzamelpunt bij het Zwembad. Even de afspraak gemaakt om de dag te gebruiken om als groep afstand te maken en dus een gematigd tempo aan te houden.
Terwijl de ochtendmist nog boven de velden hing werd er koers gezet naar Druten. Ook de Prins Willem Alexander brug werd bedwongen zonder de groep uit elkaar te rijden. In Druten stonden nog 6 clubgenoten klaar en keken toe hoe Rene zijn materiaal op orde bracht.
Na een bakje koffie en de groepsfoto werd aangevangen met de 100 km tocht. Alex had wat malheur met schakelen naar het grote blad maar die zouden we vandaag toch niet gebruiken. De sfeer zat er goed in en de aanwezigheid van Eric na een lange revalidatie periode droeg daar zeker aan bij. Ook Rene durfde voor het eerst zijn Swift te verlaten en zich buiten te tonen.
Door al dat gekwebbel en ook door het de niet altijd duidelijk geplaatste pijlen waren we al snel het parcours kwijt. Ook de geladen GPX bestanden gaven geen eenduidig uitsluitsel. Na een extra Rondje Winssen werd er koers gezet naar Leur om daar de route weer op te pikken. In Bergharen wilde er een aantal al heel erg snel naar de koffie, maar we hebben netjes ook de lus naar Niftrik afgemaakt. De ontvangst bij de pauzeplaats was uitstekend verzorgd. Drinken en wat te eten stond al klaar.
Doordat de temperatuur nu echt lekker was geworden waren de terrasplaatsen allemaal bezet. Dan toch maar naar binnen voor de koffie + en ook gelijk tijd voor een sanitaire stop en het uitdoen van arm en beenstukken. Co en Nick namen na de koffie de kortste weg terug naar Tiel om op tijd te zijn voor de derby tussen FC Lienden en TEC. Dat is gelukt en ook nog de 3 punten mee terug naar Tiel.
Het vervolg van de tocht ging weer richting de Maas en via Appeltern, Alphen en Dreumel weer terug naar de Waal. Duidelijk was dat het centrum van alle dorpen werd aangedaan zodat we toch nog hoogtemeters hebben gemaakt vanwege het op en af rijden van de dijken. Ook de extra lus naar Afferden was voor sommige een verrassing. Maar zonder problemen heeft iedereen de tocht volbracht.
De ontvangst in Druten was groots en de zon maakte het helemaal af. De Radlers waren zo besteld en de sterke verhalen kwam al snel naar boven. Voor de diehards restte nog de terugtocht naar Tiel. Omdat 150 km eigenlijk niet genoeg was in hun seizoen opbouw hebben John, Otto en Alexander er maar een extra ‘Bruggentochtje’ aan vast geplakt. Zo werden 180km en zelfs de 200km gehaald.
We kunnen terugkijken op een gezellige dag en was het mooi om 17 leden van TC de Batauwers in een peloton te zien toeren. Op naar de “Amstel” van volgende week.

BACK