Nederlands Kampioen bij de Batauwers

Wisten jullie dat wij ook een Nederlands Kampioen in ons midden hebben?

520 deelnemers aan NK Toerfietsen

Op 30 augustus wisten uit alle windstreken van Nederland toerfietsers Den Dungen te vinden om de strijd aan te gaan om het felbegeerde rood-wit-blauwe tricot te bemachtigen. Om exact 09.00 uur werd het startschot gelost door burgemeester Pommer zodat het eerste team kon vertrekken. Nadien vertrokken er iedere minuut teams of individuele deelnemers.  Wieler Toer Trim Club (WTTC) Vlug Trug kan terugzien op een geslaagde organisatie van het Nederlands Kampioenschap 2014.

Het Nederlands Kampioenschap Toerfietsen is geen snelheidswedstrijd maar een regelmatigheidsrit. Vooraf moeten deelnemers bij de organisatie de gemiddelde snelheid opgeven waarmee men denkt het parcours af te leggen. De snelheid moet minimaal 18 en maximaal 28 kilometer per uur bedragen. Bij het kampioenschap gaat het erom de vooraf opgegeven gemiddelde snelheid per uur zo dicht mogelijk te benaderen. Onderweg worden op vaste plaatsen tijdscontroles gehouden. Het team of de deelnemer die de vooraf opgegeven gemiddelde snelheid het best benadert, mag zich Nederlands Kampioen Toerfietsen 2014 noemen. Het NK Toerfietsen is onderverdeeld in drie categorieën, individuen, bedrijventeams en verenigingen.

Gert Jakobs, oud profwielrenner en bekend van het TV programma Tour du Jour, signeerde zijn eigen biografie en verrichtte de prijsuitreiking in een bomvolle sfeervolle feesttent.

Winnaars Nederlands Kampioen Toerfietsen 2014

Verenigingen
1ste plaats TC Oploo Sint Anthonis
2de plaats GRTC Excelsior Beta
3de plaats De Doortrappers Langeboom

Individuen
1ste Arie Cornelisse
2de  Jan Overweg
3de   Nel Dop

Bedrijventeams
1ste Tripple A
2de  AB Plastics Nunspeet
3de  Team Pearl Izumi

Alle overige uitslagen kunt u vinden op onze website www.vlugtrug.nl

Geef een reactie

BACK