Clubrit 30 april 2017

Er was mooi weer voorspeld en dat was ook te merken aan de opkomst. We hebben het niet echt geteld, maar naar schatting stonden er zo’n 25 leden bij het zwembad te trappelen om te vertrekken. Onder leiding van wegkapitein Alexander was het de bedoeling om in twee groepen naar Doorwerth te rijden. Zo gezegd, zo gedaan en om klokslag 09:00 zetten de twee peletonnetjes zich in gang om de toch wel stevige zuidoosten wind te trotseren.

Lang konden we op een afstandje de eerste groep volgen, maar na een tijdje raakten we toch het zicht kwijt. De wind maakt de verschillen tussen de fietsers vaak goed zichtbaar en ook deze keer was dat niet anders. Af en toe moesten er wat mensen teruggebracht worden naar de groep, die op zijn beurt netjes even het tempo liet zakken. Aangekomen op de Fonteinallee kon er gekozen worden voor NIET dan wel WEL klimmen. Doordat ook iedereen nog zijn eigen tempo reed, werden er meerdere kleine groepjes gevormd. Uiteindelijk kwam iedereen gezond en wel aan bij kasteel Doorwerth alwaar er koffie gedronken werd.

Na de koffie splitste de groep zich weer in ‘hardrijders’ en ‘rustigerijders’. De hardrijders hebben ergens bij Lienden nog geprobeerd een KOM te pakken, maar het is (nog) niet duidelijk of dit gelukt is. Zo rond 13:00 reden we Tiel weer in en werd de groep, naarmate we verder in Tiel kwamen, steeds kleiner. Was een mooie rit, bedankt Alexander voor de goede begeleiding.

BACK