Batauwers op de mountainbike

Het toerseizoen is afgelopen en gedurende de winter wordt er 1 keer per maand een tocht georganiseerd voor de op de weg. Een aantal leden heeft echter zijn racefiets naar zolder verplaatst en hebben hun mountainbike van stal gehaald. Meestal rijden zij op de banen van Amerongen, Leersum en Zeist. Dit was ook het geval op zondag 26 november. We hebben toen met 8 man afgesproken om de banen van Amerongen, Leersum, Kwintelooijen en Rhenen te rijden. De afstand bedroeg zo’n 60 km en dat is best wel veel door het bos.

Uiteindelijk waren van de Batauwers Lloyd, Dirk-Jan, Peter en Yanick aanwezig en van Bikels.nl Marcel, Frans, Michel en ondergetekende. Lloyd en Dirk-Jan wezen de weg en gingen als een raket van start. De rest kon eigenlijk maar nauwelijks volgen, maar er werd regelmatig even op elkaar gewacht. Was wel leuk, want Marcel had, zich hardop in de auto afgevraagd of  ‘die gasten een beetje konden mountainbiken’ …… Nou dat viel gelukkig mee en Marcel reed bijna de hele weg stijf achteraan!!

Helaas sloeg de pechduivel bij Lloyd tot twee keer toe, want even zo vele keren brak hij zijn ketting. Gelukkig hadden we met Yanick onze mecanicien bij ons, rugtasje open en daar kwamen de gereedschappen en reserveonderdelen tevoorschijn. Na twee korte onderbrekingen konden we weer verder. Helaas was dat niet het enige ongemak, want tegen het einde gingen de hemelsluizen open. Een paar vonden het toen wel genoeg en reden het laatste stukje over de weg naar de auto. De rest ging nog even door en kwamen een minuut of 10 na ons op de parkeerplaats.

Het was een leuke ochtend en zeker voor herhaling vatbaar. Wil je weten hoe het er aan toe ging? Kijk dan het onderstaande filmpje.

BACK