Nieuwjaarsborrel 2018

Dit jaar organiseert de activiteitencommissie weer de traditionele start van het nieuwe jaar. Op zondag 7 januari 2018 zullen we het nieuwe jaar inluiden. Dit natuurlijk onder het genot van een drankje en hapje, maar belangrijker nog mét je clubgenoten!

Samen kunnen we terugkijken op een mooi fietsjaar. Veel persoonlijke fietsdoelen en records zijn behaald! Maar in 2018 staan er weer geweldige beklimmingen, fietstochten, fietsvakanties en fietsplezier voor de deur!

Wel verwacht de organisatie dat de deelnemers zich hiervoor van tevoren opgeven. Opgeven kan tot en met 5 januari 2018.

De aanvang van de borrel is om 16.00u bij kapsalon ‘De Stylist’ (Tolhuisstraat 19 Tiel)

Aanmelden kan via deze pagina; https://www.batauwers.nl/nieuwjaarsborrel-2018/ 

Batauwers op de mountainbike

Het toerseizoen is afgelopen en gedurende de winter wordt er 1 keer per maand een tocht georganiseerd voor de op de weg. Een aantal leden heeft echter zijn racefiets naar zolder verplaatst en hebben hun mountainbike van stal gehaald. Meestal rijden zij op de banen van Amerongen, Leersum en Zeist. Dit was ook het geval op zondag 26 november. We hebben toen met 8 man afgesproken om de banen van Amerongen, Leersum, Kwintelooijen en Rhenen te rijden. De afstand bedroeg zo’n 60 km en dat is best wel veel door het bos.

Uiteindelijk waren van de Batauwers Lloyd, Dirk-Jan, Peter en Yanick aanwezig en van Bikels.nl Marcel, Frans, Michel en ondergetekende. Lloyd en Dirk-Jan wezen de weg en gingen als een raket van start. De rest kon eigenlijk maar nauwelijks volgen, maar er werd regelmatig even op elkaar gewacht. Was wel leuk, want Marcel had, zich hardop in de auto afgevraagd of  ‘die gasten een beetje konden mountainbiken’ …… Nou dat viel gelukkig mee en Marcel reed bijna de hele weg stijf achteraan!!

Helaas sloeg de pechduivel bij Lloyd tot twee keer toe, want even zo vele keren brak hij zijn ketting. Gelukkig hadden we met Yanick onze mecanicien bij ons, rugtasje open en daar kwamen de gereedschappen en reserveonderdelen tevoorschijn. Na twee korte onderbrekingen konden we weer verder. Helaas was dat niet het enige ongemak, want tegen het einde gingen de hemelsluizen open. Een paar vonden het toen wel genoeg en reden het laatste stukje over de weg naar de auto. De rest ging nog even door en kwamen een minuut of 10 na ons op de parkeerplaats.

Het was een leuke ochtend en zeker voor herhaling vatbaar. Wil je weten hoe het er aan toe ging? Kijk dan het onderstaande filmpje.

Emmi Fondü Toertocht

Aankomende zondag staat onze Emmi Fondü toertocht op het programma. Er wordt echt najaarsweer voorspeld. Dat wil zeggen; droog en een stevige noordwester wind!

De route is al te downloaden vanaf onze site, en het aantal voorinschrijvingen stemt ons vrolijk! Starten kan vanaf 09.00u en de finishlocatie blijft tot 15.00u geopend. Bij de finish wacht er natuurlijk een heerlijk broodje met Fondü!

Inschrijven kan natuurlijk nog steeds, en dat laat ook nog eens het vertrek soepeler en sneller verlopen! Kijk voor meer informatie op onze website; https://www.batauwers.nl/emmi-fondu-toertocht-2017/

Tot zondag!

Terugblik Giro della Betuwe

Afgelopen zondag hebben we een geweldige fietsdag gehad. We hebben als club deelgenomen aan de Giro Della Betuwe. Deze dag werd voor het eerst georganiseerd. Het doel van deze dag was om alle Tielse wielrenners bij elkaar te brengen. Én uiteraard horen wij daar ook bij!

Onder leiding van een aantal wegkapiteins gingen 8 groepen weg vanuit het Service Course van het Metec Continental Cyclingteam. In alle groepjes was een forse delegatie van onze club te vinden! Na de rit van ca. 80km stond er een overheerlijke pastamaaltijd te wachten.

Een prachtige dag, en zeker voor herhaling vatbaar! We willen als club dan ook de organisatie bedanken, maar ook complimenteren. Complimenten voor de puike organisatie, het goede weer, de unitdoding maar ook de gezelligheid! Tot volgend jaar!

PS: Check alle foto’s van de organisatie op de facebookpagina van Giro Della Betuwe!

Seizoen nadert zijn einde

Afgelopen week hebben we de laatste trainingen afgewerkt. Onze trainers gaan in winterslaap. De trainingen zullen weer medio maart 2018 worden hervat.
 
Afgelopen zondag is ook de laatste XL-clubtocht van 2017 verreden. De eerdere XL-tochten gingen naar Rijk van Nijmegen, Harderwijk en Kinderdijk. Zondag werd er een tocht van 150km verreden richting de (drukke) Posbank.
 
De reguliere clubtochten zullen nog tot en met oktober 2017 verreden worden. Dan zal er overgegaan worden op een ‘winterrooster’. Dit betekend dat er iedere maand 1 maal een georganiseerde clubtocht op de kalender staat van ca. 70-80km zonder koffiepauze.

Feestavond om seizoen af te sluiten

Gisteren zijn alle uitnodigingen naar de leden verstuurd. Elk jaar organiseert de activiteitencommissie een feestavond. Dit alles om het seizoen gezellig af te sluiten, echter dit keer zonder een aluminium of carbon frame .

Dit jaar zal de feestavond op 8 oktober vanaf 17.00u! Alle leden hebben een persoonlijke uitnodiging gekregen via de e-mail.

Vergeet je niet op te geven vóór 1 oktober via het mailadres secretaris@batauwers.nl!

Emmi Fondü Toertocht

De toertochtcommissie is al weer druk bezig met de voorbereidingen van de Emmi Fondü Toertocht. Ook dit jaar zullen wij als TC de Batauwers dé najaarstocht organiseren. Vorig jaar hebben we deze tocht voor het eerst mogen organiseren, met veel enthousiaste deelnemers.

Dit jaar staat de tocht op zondag 29 oktober op de kalender. Er zal dan een route uitgepijld worden van 70km. Kijk voor meer informatie over de Emmi Fondü Toertocht op deze website!

Tot zondag 29 oktober!

BACK