In Juni géén clubtrainingen

De clubtrainingen zullen in Juni 2018 even in zomerrust zijn. Onze trainers (vrijwilligers!!!) genieten in deze maand allemaal van een welverdiende vakantie. De trainingen zullen na de vakantie van onze trainers weer hervat worden. De eerste training staat weer op 5 juli 2018 gepland. Om onszelf toch bezig te houden zullen we op de woensdagen een clubtocht van ca. 70km rijden. Start van deze avondritten zal zijn om 19.00u vanaf de parkeerplaats van het Zwembad in Tiel.

Hou de kalender op de website in de gaten voor de actuele starttijden van tochten!

De avondtrainingen beginnen weer!

Woensdag starten we weer met onze avond trainingen! De trainingen zullen vanaf morgen gehouden worden op het parcours van Wielercentrum Rivierenland.

De recent aangelegde wielerbaan zal ervoor dat we veilig onze rondjes kunnen maken. Er zal gestart worden met een introductie over de do’s en dont’s op de wielerbaan.

Vergeet je lampjes niet mee te nemen (en op te laden :))

Er zal gestart worden om 19.30u

Ervaringsuitwisseling CWF Cyclingteam

TC de Batauwers draagt het Ophemertse CWF Cyclingteam een warm hart toe. Elke jaar verlenen we onze medewerking aan de jaarlijkse toertocht van deze club. Het team heeft veel ervaring met het steunen van goede doelen! Dit jaar zal het team deelnemen aan de Alp d’HuZes.

Dit jaar heeft CWF Cyclingteam weer Alp d’HuZes deelname als doel. Men is al verschillende jaren bezig voor het goede doel, het CWF Cyclingteam deelt haar ervaringen met iedere geïnteresseerde. Op donderdag 1 maart zal er een avond georganiseerd worden waar men een inkijkje zal geven en waarbij inspirerende sprekers zijn uitgenodigd. Zo zullen onder andere Johan van deer Waal en Danny Nelissen deze avond vorm gaan geven. De entree is gratis!

De avond zal zijn op donderdag 1 maart 2018. Er zal om 20.00u begonnen worden aan het programma. Alles zal plaatsvinden in Huis Op Hemert in Ophemert.

Algemene Ledenvergadering 2018

Het bestuur nodigt u uit voor de Algemene Ledenvergadering op 22 februari 2018 om 20:00 uur in de Service Course van Metec-TKH Continental Cycling Team. Het adres hiervan is Simon Stevinstraat 7, 4004 JV Tiel (Medel).

Agenda
1. Opening
2. Ingekomen stukken en mededelingen
3. Notulen van ALV op 23 februari 2017
4. Jaarverslag secretaris
5. Jaarverslag penningmeester
6. Jaarverslag kascontrolecommissie
7. GEJO Kersentocht en Emmi Fondütocht
8. Verkiezing bestuursleden
9. Verkiezing kascontrolecommissie
10. Verkiezing en wijzigingen commissies
11. Vaststelling begroting 2018
12. Vaststelling contributie 2019
13. Programma 2018
14. Huldigingen en prijsuitreikingen
15. Rondvraag
16. Sluiting

 

Jezelf aanmelden kan via deze link: https://www.batauwers.nl/algemene-ledenvergadering-2018/

Trainingsclinic 7 februari 2018

Ook dit jaar zal onze hoofdtrainer Henri Terra wederom een clinic verzorgen. Dit met als doel om iedereen bewuster om te laten gaan met trainingstheorie en voeding.

Waarom rijden bijvoorbeeld ronderenners in het voorjaar niet vooraan in het peloton? En hoe kan het dat een wielrenner de hele wedstrijd volop eet, maar niet zwaar wordt?

Tijdens deze clinic zullen ook de drie trainingsdoelen van dit jaar bekend gemaakt worden.

Programma;

Woensdag 7 februari 2018
locatie METEC Cycling Course, Simon Stevinstraat 7, 4004 JV Tiel.

19.30u Ontvangst, koffie en start
21.30u Einde clinic

Aanmelden vóór 6 februari 2018; leden@batauwers.nl of via deze link; www.batauwers.nl

Snerttocht 2018

Dit jaar organiseren de heren van de toercommissie een geweldig nieuw evenement; namelijk de SNERTTOCHT!

Op zondag 11 februari 2018 zal deze unieke tocht plaats gaan vinden. De tocht is bedoeld voor alle leden, en natuurlijk elke niveau.

De tocht zal ongeveer 50km lang zijn, er zal een verdeling in kleine groepen gemaakt worden, zodat iedereen op zijn snelheid deze tocht kan rijden. Natuurlijk staan de groepen onder leiding van onze wegkapiteins. Na binnenkomst zal er een heerlijke bak snert voor je klaarstaan.

Waarschijnlijk zal je tweewieler er na deze tocht niet al te schoon meer uitzien, daarom zal GEJO CYLCEWORLD na de tocht een clinic verzorgen voor het schoonmaken van je fiets.

Wel verwacht de organisatie dat de deelnemers zich hiervoor van tevoren opgeven. Opgeven kan tot en met 8 februari 2018. Ja kan jezelf opgeven via deze link.

Nieuwjaarsborrel 2018

Dit jaar organiseert de activiteitencommissie weer de traditionele start van het nieuwe jaar. Op zondag 7 januari 2018 zullen we het nieuwe jaar inluiden. Dit natuurlijk onder het genot van een drankje en hapje, maar belangrijker nog mét je clubgenoten!

Samen kunnen we terugkijken op een mooi fietsjaar. Veel persoonlijke fietsdoelen en records zijn behaald! Maar in 2018 staan er weer geweldige beklimmingen, fietstochten, fietsvakanties en fietsplezier voor de deur!

Wel verwacht de organisatie dat de deelnemers zich hiervoor van tevoren opgeven. Opgeven kan tot en met 5 januari 2018.

De aanvang van de borrel is om 16.00u bij kapsalon ‘De Stylist’ (Tolhuisstraat 19 Tiel)

Aanmelden kan via deze pagina; https://www.batauwers.nl/nieuwjaarsborrel-2018/ 

Batauwers op de mountainbike

Het toerseizoen is afgelopen en gedurende de winter wordt er 1 keer per maand een tocht georganiseerd voor de op de weg. Een aantal leden heeft echter zijn racefiets naar zolder verplaatst en hebben hun mountainbike van stal gehaald. Meestal rijden zij op de banen van Amerongen, Leersum en Zeist. Dit was ook het geval op zondag 26 november. We hebben toen met 8 man afgesproken om de banen van Amerongen, Leersum, Kwintelooijen en Rhenen te rijden. De afstand bedroeg zo’n 60 km en dat is best wel veel door het bos.

Uiteindelijk waren van de Batauwers Lloyd, Dirk-Jan, Peter en Yanick aanwezig en van Bikels.nl Marcel, Frans, Michel en ondergetekende. Lloyd en Dirk-Jan wezen de weg en gingen als een raket van start. De rest kon eigenlijk maar nauwelijks volgen, maar er werd regelmatig even op elkaar gewacht. Was wel leuk, want Marcel had, zich hardop in de auto afgevraagd of  ‘die gasten een beetje konden mountainbiken’ …… Nou dat viel gelukkig mee en Marcel reed bijna de hele weg stijf achteraan!!

Helaas sloeg de pechduivel bij Lloyd tot twee keer toe, want even zo vele keren brak hij zijn ketting. Gelukkig hadden we met Yanick onze mecanicien bij ons, rugtasje open en daar kwamen de gereedschappen en reserveonderdelen tevoorschijn. Na twee korte onderbrekingen konden we weer verder. Helaas was dat niet het enige ongemak, want tegen het einde gingen de hemelsluizen open. Een paar vonden het toen wel genoeg en reden het laatste stukje over de weg naar de auto. De rest ging nog even door en kwamen een minuut of 10 na ons op de parkeerplaats.

Het was een leuke ochtend en zeker voor herhaling vatbaar. Wil je weten hoe het er aan toe ging? Kijk dan het onderstaande filmpje.

Emmi Fondü Toertocht

Aankomende zondag staat onze Emmi Fondü toertocht op het programma. Er wordt echt najaarsweer voorspeld. Dat wil zeggen; droog en een stevige noordwester wind!

De route is al te downloaden vanaf onze site, en het aantal voorinschrijvingen stemt ons vrolijk! Starten kan vanaf 09.00u en de finishlocatie blijft tot 15.00u geopend. Bij de finish wacht er natuurlijk een heerlijk broodje met Fondü!

Inschrijven kan natuurlijk nog steeds, en dat laat ook nog eens het vertrek soepeler en sneller verlopen! Kijk voor meer informatie op onze website; https://www.batauwers.nl/emmi-fondu-toertocht-2017/

Tot zondag!

Terugblik Giro della Betuwe

Afgelopen zondag hebben we een geweldige fietsdag gehad. We hebben als club deelgenomen aan de Giro Della Betuwe. Deze dag werd voor het eerst georganiseerd. Het doel van deze dag was om alle Tielse wielrenners bij elkaar te brengen. Én uiteraard horen wij daar ook bij!

Onder leiding van een aantal wegkapiteins gingen 8 groepen weg vanuit het Service Course van het Metec Continental Cyclingteam. In alle groepjes was een forse delegatie van onze club te vinden! Na de rit van ca. 80km stond er een overheerlijke pastamaaltijd te wachten.

Een prachtige dag, en zeker voor herhaling vatbaar! We willen als club dan ook de organisatie bedanken, maar ook complimenteren. Complimenten voor de puike organisatie, het goede weer, de unitdoding maar ook de gezelligheid! Tot volgend jaar!

PS: Check alle foto’s van de organisatie op de facebookpagina van Giro Della Betuwe!

BACK