Zomerpauze clubtrainingen

De clubtrainingen zijn even in zomerrust! De trainingen zullen na de vakantie van onze trainers weer hervat worden. Om onszelf toch bezig te houden zullen we op de woensdagen een clubtocht van ca. 70km rijden. Start van deze avondritten zal zijn om 19.00u vanaf de parkeerplaats van het Zwembad in Tiel.

De eerste woensdagavondtraining is weer op 5 juli om 19.30u.
De eerste dinsdagavondtraining is weer op 11 juli om 19.30u.

Hou de kalender op de website in de gaten voor de actuele starttijden van tochten!

Geweldige fietsweek!

Wat hebben we een geweldige fietsweek achter de rug! Niet alleen door het geweldige weer, maar ook door de prachtige fietstochten die we gemaakt hebben.

Ons clublid (én kanjer) Evert Gooijer heeft donderdag 1 juni de Nederlandse Alp beklommen! Dit voor Alpe d’HuZes. Dit na vele trainingsarbeid tijdens clubtochten en trainingen.

Tweede Pinksterdag hebben Alex Stultiens, Alexander Kraan en Bjorn Veenhof de Fietselfstedentocht verreden. Deze beulen hebben allemaal de 235km volbracht. Dit jaar was de tocht extra uitdagend door de wind over het vlakke Friese land. De Fietselfstedentocht is dé Nederlandse toertocht klassieker.

De thuisblijvers hebben de clubtochten op Tweede Pinksterdag verreden. Er werd een route van 80km en een route van 110km afgelegd. De Easy Riders zijn door de bossen van de Heuvelrug gereden, met een bak koffie bij De Proloog. De Batauwer Power groep is richting Fort Pannerden gefietst voor een fotomoment en geweldige high-tea (met koffie) bij Eet en Drinkfestijn de Waay!

Wil jij ook meefietsen? Meld je aan bij dé fietsclub van Tiel en omstreken!

Clubritten nieuwe stijl

De vereniging groeit en groeit en groeit. Op zich is dat natuurlijk fantastisch, daar ben je tenslotte een vereniging voor, maar het brengt wel een aantal problemen met zich mee. Door de grote toeloop naar de clubritten was het al zaak om met twee groepen de vertrekken. De richtlijnen van de NTFU geven aan dat een groep eigenlijk niet groter mag zijn als 13-14 man/vrouw. Wordt de groep groter, dan wordt het al lastig om als groep door een stadje te rijden of een drukke kruising over te steken. De wegkapiteins hebben aan zo’n groep hun handen vol. Lees meer

Resultaten een aandeel in de Betuwe

In de maand april mochten de leden van Rabobank West Betuwe stemmen op twee regionale projecten. Hiervoor hebben leden een persoonlijke uitnodiging gehad. Alle stemmen zijn geteld en omgezet in een bijdrage.

Ook op ons project van TC de Batauwers (De Gejo Kersentocht) zijn stemmen uitgebracht. Dit heeft geresulteerd in een bijdrage van €410,80.

Op naar een succesvol Kersentocht weekend!

Aanvang clubtochten vanaf mei om 08.30u

De dagen worden weer langer, en het gaat (nu eindelijk) weer mooier en warmer weer worden. Dit betekend dat de aanvangstijd van onze zondagse clubtochten om 08.30u zal zijn. Vanaf zondag zullen we ook starten vanaf vertrek in twee aparte groepen. Voor vertrek zal duidelijk aangegeven hoever én op welke snelheden de verschillende groepen zullen gaan fietsen.

Natuurlijk staat ook de traditionele koffiestop gewoon weer op het programma voor allebei de groepen.

Clubrit 30 april 2017

Er was mooi weer voorspeld en dat was ook te merken aan de opkomst. We hebben het niet echt geteld, maar naar schatting stonden er zo’n 25 leden bij het zwembad te trappelen om te vertrekken. Onder leiding van wegkapitein Alexander was het de bedoeling om in twee groepen naar Doorwerth te rijden. Zo gezegd, zo gedaan en om klokslag 09:00 zetten de twee peletonnetjes zich in gang om de toch wel stevige zuidoosten wind te trotseren. Lees meer

Arie Cornelisse 25-jaar lid

Vanwege zijn afwezigheid tijdens de Algemene Ledenvergadering, is onlangs Arie Cornelisse toch nog gehuldigd. Arie is al 25 jaar lid van onze vereniging.

Een grote bos bloemen en een speldje werden door Henk van Dintel uitgereikt.

Arie is niet alleen een fanatiek fietser van onze vereniging, ook maakt hij al geruime tijd onderdeel uit van onze toertocht commissie.

Namens het bestuur wensen wij Arie nog vele jaren binnen onze vereniging toe!

Steun ons in een aandeel in de Betuwe!

Breng je stem uit op TC de Batauwers!

Rabobank West Betuwe stelt een deel van haar winst beschikbaar voor het fonds ‘Een aandeel in de Betuwe’. Met dit fonds vloeit een gedeelte van de winst van de bank terug naar de lokale gemeenschap. Verenigingen en stichtingen konden afgelopen periode hiervoor één project indienen. Als lid van Rabo
bank West Betuwe mag jij meebeslissen hoe dit bedrag onder verenigingen en stichtingen wordt verdeeld door het uitbrengen van je stem op twee regionale projecten die je een warm hart toedraagt.

Rabobank West Betuwe stelt dit jaar weer geld beschikbaar uit het fonds ‘Een aandeel in de Betuwe’. Verenigingen en stichtingen konden afgelopen periode hiervoor één project indienen. Ook wij van TC de Batauwers hebben ons ingeschreven voor een project. Dit zijn de Kersentocht en EMMI Fondü tocht.

In de categorie “Sportief” zal je ons aantreffen, natuurlijk onder TC de Batauwers!

Hoe meer stemmen een project ontvangt des te hoger de bijdrage voor dit project wordt. Geef ons jouw stem van 1 tot en met 30 april 2017 op https://www.rabowestbetuweleden.nl/fo…/een-aandeel-de-betuwe.

Jouw stem is geld waard! Laat jij ons project bloeien?

Namens het Bestuur.

 

Verslag Maos en Waols Moiste

Zondag 9 april stond “Waols en Maos Moiste” toertocht van WTC Druten op het programma. Omdat we als TC de Batauwers graag de verenigingen in de buurt steunen door onze deelname aan hun tochten waren ook wij van de partij.
Er was op zich keuze uit 3 afstanden maar we wilde graag als groep rijden. We hebben daarom met een deel gestart vanaf Tiel en de rest is in Druten aangesloten. Zo werden 2 doelen gediend. Het halen van de eerste 100 km van het jaar en ook het rijden van minimaal 150 km als voorbereiding op de “Amstel”. Lees meer

Toertocht en clubtocht zondag 9 april

Aanstaande zondag staat er weer een toertocht op onze clubkalender. Deze toertocht zal zijn Maos en Waols Moiste vanuit Druten. Deze tocht zal onder leiding staan van onze wegkapitein Alexander Kraan. Dit is tevens een onderdeel van zijn scholingsprogramma van de NTFU tot assistent-trainer.

Praktische zaken
Vertrek vanuit Druten 08.15, aanwezig 08.00u voor inschrijving en koffie.
Vertrek vanaf Parkeerplaats Zwembad Tiel 07.15u met de fiets richting Druten.
Af te leggen route is de 100km route.
Voorinschrijven kan via de website van de organisatie www.maosenwaolsmoiste.nl
Zie voor meer info over de voorbereiding en de begeleiding vanuit de club dit PDF document.

Reguliere zondagse clubtocht
De reguliere zondagse clubtocht zal naar verwachting door een kleiner aantal leden verreden gaan worden dan normaal. Deze zal onder de leiding staan van wegkapitein Henk van Dintel. Er zal met één groep gereden worden op een snelheid van ca. 25-27 km/u. De afstand van deze tocht zal ca. 70-80 km zijn. Uiteraard is hierbij ook het principe samen uit samen thuis van toepassing. Vanzelfsprekend zal de traditionele koffiestop onderdeel zijn van het programma! De clubtocht start om 09.00u vanaf de parkeerplaats van het Zwembad in Tiel.

BACK