ALLE CLUBACTIVITEITEN AFGELAST!

Update dd 15 maart 2020 20.15u

Beste fietsvrienden,

de regering heeft vanmiddag aanvullende maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het Coronavirus. Een van de maatregelen is, dat alle bestaande maatregelen met een week worden verlengd tot tenminste 6 april. Daarnaast wordt dringend geadviseerd om minimaal anderhalve meter afstand te houden tot andere personen. Dus worden alle clubactiviteiten tot 6 april opgeschort.

Het bestuur doet een dringend beroep op alle leden, om het fietsen in groepen niet meer te doen. Onze vereniging faciliteert op verzoek van de NTFU en NOC-NSF de clubactiviteiten niet. Deze maatregelen zijn vandaag doorgetrokken op bijvoorbeeld sportclubs. Bij ongevallen dekt de NTFU verzekering bijvoorbeeld ook niet de ontstane schade.

Het bestuur gaat ervan uit dat er ook niet buiten de afgelaste clubactiviteiten om in groepen wordt gereden. En zeker niet in hetzelfde (club)tenue. Bovendien zijn alle horecagelegenheden vanaf heden gesloten, dus je kunt onderweg nergens aanleggen voor een bakje koffie.

Fietsen kan voorlopig nog wel op individuele basis.

Doe voorzichtig en blijf gezond!

Meer info:

https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1109/het-laatste-nieuws-over-de-wielersport-en-het-coronavirus
en
https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-sportactiviteiten-in-nederland

 

Algemene Ledenvergadering 2020

Het bestuur nodigt u uit voor de Algemene Ledenvergadering op 20 februari 2020 om 20:00 uur in de Service Course van Metec-TKH Continental Cycling Team. Het adres hiervan is Simon Stevinstraat 7, 4004 JV Tiel (Medel). De agenda zal zo spoedig mogelijk via deze website en e-mail gecommuniceerd. Uiteraard zullen ook de notulen van de ALV uit 2019 worden verspreid. Jezelf aanmelden kan via deze link: https://www.batauwers.nl/algemene-ledenvergadering-2020/

Emmi Fondü Toertocht 2019

Op zondag 27 oktober 2019 staat de Emmi Fondü toertocht op de kalender. Met deze najaarstocht wordt een route van 70km afgelegd. De Betuwe is de fruittuin van Nederland, onderweg zullen de peren en appels overdadig aan de bomen hangen. De deelnemers zullen een oversteek maken richting het land van Maas en Waal. Daar worden de oevers van de Maas opgezocht, om vervolgens weer terug te keren richting Tiel.

Ook dit jaar zal de tocht starten vanuit het clubhuis van muziekvereniging KTSM  (Burg. Camb. van Nootenlaan 5, Tiel). 

Kijk voor meer informatie op de pagina van deze toertocht; https://www.batauwers.nl/emmi-fondu-toertocht-2019/

‘Je moet er met z’n allen wat voor doen’

Wellicht heb jij hem vandaag (De Gelderlander, dd 30-07-2019) wel al in de krant gezien; onze vrijwilliger Ronald Bentschap Knook. Samen met de andere leden uit de toertocht commissie zorgen deze mensen voor ieder jaar weer een vlekkeloze Kersentocht. Zo ook dit jaar! Máár zonder onze vrijwilligers zouden onze toertochten niet georganiseerd kunnen worden. Ook dit jaar is weer een groot deel van onze leden actief geweest tijdens het Kersentocht weekend. De toertocht commissie heeft haar eerste bijeenkomst alweer gepland om ook weer van de Kersentocht in 2020 een succes te maken.

Binnen onze vereniging zijn het hele jaar door vele vrijwilligers actief, denk daarbij aan onze trainers, wegkapiteins, bestuursleden en commissieleden. Allemaal met één gedeelde passie; FIETSEN!

Overhandiging sponsorshirt Betuwe Kers

Wat een knappe koppen vandaag in de krant! Onze Ed en Peter hebben recent het sponsortenue overhandigd aan onze sponsor Betuwe Kers.

Vandaag was dit ook in de Stad Tiel te lezen. De Kersenboomgaard in Wadenoijen zullen we tijdens de komende GEJO-Cycleworld Kersentocht ook aandoen. Hier wachten voor alle deelnemers gratis kersen te wachten.

De Gejo Kersentocht is al jaren dé Tielse toertocht klassieker. Jaarlijks doen er bijna 1.000 deelnemers mee aan deze tocht. De tocht is te rijden op zaterdag of zondag, en kent routes met afstanden van 35, 70 en 120 kilometer.

Voor meer informatie kan je kijken op www.batauwers.nl/kersentocht

Routes GEJO Kersentocht gereed!

De routes voor de Gejo Kersentocht 2019 zijn definitief. Afgelopen zondag zijn de routes door onze leden nagereden. De wegen liggen er goed bij! En belangrijker nog, het beloofd perfect fietsweer te worden. Dit weekend verwachten de meteorologen droog weer met temperaturen rond de 20 graden.

Dit jaar wordt ons land geteisterd door de eiken-processierups. Hierdoor hebben wij onze geplande routes op enkele locaties moeten aanpassen. Dit om lange lanen met gemarkeerde eikenbomen te omzeilen. De NTFU heeft recent een aantal tips gedeeld via haar pagina; https://www.fietssport.nl/magazine/id/308/gezondheid/pas-op-voor-de-eikenprocessierups.

Dus ook dit jaar staat niks een prachtige Gejo Kersentocht ons in de weg! Kijk voor meer informatie op onze Gejo Kersentocht pagina.

 

Routes GEJO Kersentocht 2019

De routes voor de Gejo Kersentocht 2019 staan inmiddels op onze website. Ook dit jaar hebben wij weer heel veel zin in onze jaarlijks terugkerende toertocht! De routes zullen uiteraard van tevoren ‘voorgereden’ worden. Hierdoor zullen de GPX en PDF bestanden vanaf maandag 8 juli 2019 te downloaden zijn. Wel hebben we al van alle routes (35, 70 en 120km) een overzichtskaart geplaatst. De routes zijn dit jaar wederom aangepast en op sommige punten verbeterd.

Dit jaar zullen de deelnemers aan de 70 en 120km routes zelfs een veerpont onder de wielen geschoven krijgen. Uiteraard zijn de kosten van deze veerpont inbegrepen bij het inschrijfgeld. Dit geldt natuurlijk ook voor de gratis kersen in de boomgaard. Onze kersenleverancier is dit jaar boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen.

Niks staat een prachtig Gejo Kersentocht weekend dus in de weg! Kijk voor meer informatie op onze Gejo Kersentocht pagina.

 

TC de Batauwers in het nieuw!

Sinds afgelopen weekend bestaat TC de Batauwers exact 25 jaar! De vereniging heeft in al deze jaren verschillende ups en downs gekend. Maar er mag toch zeker gesteld worden dat de verenging de laatste jaren in een gigantische ‘up’ verkeert.

TC de Batauwers is inmiddels een vereniging met bijna 100 leden. Elke week zijn wij actief met onze clubtochten, trainingen en toertochten.

Afgelopen weekend is ons nieuwe wielertenue gepresenteerd en uitgereikt aan de leden. Onze kledingcommissie heeft veel werk verricht om er een prachtig wielershirt van te maken. Dit alles in samenwerking met Rogelli Sportswear.

Uiteraard zijn we trots op onze sponsoren die dit mogelijk hebben kunnen maken. Zonder de ondersteuning van deze bedrijven was de outfit (én de vereniging) is deze vorm niet mogelijk geweest. Je treft op onze shirts dan ook de volgende bedrijven aan;

💙 Hoofdsponsor AT&C Accountants en Belastingadviseurs
💛 Materiaalsponsor GEJO Cycleworld
💙 Kersensponsor Betuwe Kers
💛 Sponsor Emmi Fondü
💙 Sponsor Metec
💛 Sponsor BICOD

Nieuwe clubkleding is binnen!

Het is eindelijk zover!

De nieuwe clubkleding is gearriveerd.

Onze kledingcommissie zal de komende dagen deze kleding sorteren per bestelling.

Mooi op tijd dus voor de Amstel Gold Race!

Informatie voor de leden welke reeds besteld hebben;

Om de uitreiking gestructureerd te laten verlopen is er gekozen voor een vast uitdeelmoment.

De kleding zal bij onze materiaalsponsor Gejo Cycleworld verstrekt worden.

Dit zal plaatsvinden op zaterdag 13 april om 16.00u.

Nadat alle kleding uitgereikt is zal er een fotomoment bij de winkel van Gejo Cycleworld zijn.

Uiteraard in de nieuwe outfits!

Deze foto’s kunnen op onze social media kanalen en onze internetpagina geplaatst worden.

Mocht je jezelf liever niet op deze foto terugzien, dan kan je dit aangeven voordat deze foto gemaakt wordt.

Natuurlijk weet iedereen waar de winkel van Gejo Cycleworld te vinden is, maar voor de volledigheid bij deze het adres;  Lutterveldweg 7, 4005 LD Tiel.

Mocht je in de loop van het seizoen een extra set wensen, dan kan deze voor de dan geldende kostprijs besteld worden (zie formulier in de bijlage).

Informatie voor leden welke nog niet besteld hebben;

Natuurlijk is het leuker wanneer iedereen op de zondagse clubtochten in de actuele Batauwers clubkleding fietst.

Het dragen van clubkleding is echter niet verplicht.

Mocht je nog geen kleding hebben besteld dan kan dit natuurlijk nog steeds.

Je eerste complete set kan besteld worden voor een sterk gereduceerd tarief.

Een set bestaat uit een broek, korte mouwen shirt, windvest, sokken en een buff.

De set in de serie Power kost €50 en in de Elite serie €90.

Bij onze materiaalsponsor Gejo Cycleworld kan er vanaf zaterdag 7 april gepast worden.

In de winkel hangen een aantal passets.

De kleding is leverbaar van maat XS tot en met 5XL. Passen kan alleen in de gangbare maten M-L-XL.

Hierbij ook een link naar de maattabel van Rogelli: https://www.rogelli.com/maattabel

Voor de eigen bijdrage en andere prijzen zie het bestelformulier in de bijlage.

De levertijd zal ongeveer 6 tot 8 weken bedragen nadat de bestelling bij Rogelli is gedaan.

Doelstelling is om dit uiterlijk 14 dagen vanaf nu (5 april) te doen.

Stemmen voor ‘Aandeel in de Betuwe’

Ben jij ook lid van de Rabobank West Betuwe? Stem dan op ons tijdens de campagne: ‘Een
Aandeel in de Betuwe’. Wij hebben jouw stem hard nodig.

Met de (hopelijk grote) opbrengst zullen wij de opleidingen gaan bekostigen. De opleiding specifiek van onze wegkapiteins en trainers. Het ultieme doel is dat hierdoor onze clubritten en trainingen nóg beter én veiliger verlopen.

Stemmen in mogelijk vanaf 1 april tot en met 21 april. Stemmen kan via https://www.rabowestbetuweleden.nl/f…/een-aandeel-de-betuwe/

BACK