Clubtrainingen weer hervat

Vandaag worden de clubtrainingen weer hervat. De trainers hebben genoten van een welverdiende vakantie in verre oorden. Nu is het weer tijd om al onze leden weer op conditie te brengen voor het volgende trainingsdoel!

Vandaag (woensdag 5 juli) beginnen de woensdagavond trainingen weer. Deze staan onder leiding van Alexander en Henri. De dinsdagavond trainingen worden vanaf volgende week (dinsdag 11 juli) weer hervat.

Alle avondtrainingen staan vermeld op onze kalender. Mocht de training vanwege extreem weer niet doorgaan wordt dat ook op deze kalender vermeld. De aanvang van de training is altijd om 19.30u. We verzamelen aan de Prinsenhof 5 in Tiel.

Kort verslag zondagse clubtochten

Afgelopen zondag zijn we weer met zo’n 30 leden op pad geweest. Zoals elke zondag verdelen we de groep in tweeën, dit om het voor iedereen veilig en overzichtelijk te houden.

De Batauwer Power groep heeft de complete GEJO Kersentocht, Zaterdagtocht en GEJO Kersentocht, Zondagtocht voorgereden. Dit om na te gaan of alle wegen goed begaanbaar zijn, en of de GPX bestanden kloppen. Op elke beklimming spatte het peloton uiteen, alsof er een pot met goud boven lag te wachten….

De Batauwer Easy Riders hebben koers gezet richting ‘s-Hertogenbosch. Daar moest de traditionele appeltaart wijken voor de Bosche Bol.

Ondanks de mindere weersomstandigheden toch een mooie zondag!

Zomerpauze clubtrainingen

De clubtrainingen zijn even in zomerrust! De trainingen zullen na de vakantie van onze trainers weer hervat worden. Om onszelf toch bezig te houden zullen we op de woensdagen een clubtocht van ca. 70km rijden. Start van deze avondritten zal zijn om 19.00u vanaf de parkeerplaats van het Zwembad in Tiel.

De eerste woensdagavondtraining is weer op 5 juli om 19.30u.
De eerste dinsdagavondtraining is weer op 11 juli om 19.30u.

Hou de kalender op de website in de gaten voor de actuele starttijden van tochten!

Geweldige fietsweek!

Wat hebben we een geweldige fietsweek achter de rug! Niet alleen door het geweldige weer, maar ook door de prachtige fietstochten die we gemaakt hebben.

Ons clublid (én kanjer) Evert Gooijer heeft donderdag 1 juni de Nederlandse Alp beklommen! Dit voor Alpe d’HuZes. Dit na vele trainingsarbeid tijdens clubtochten en trainingen.

Tweede Pinksterdag hebben Alex Stultiens, Alexander Kraan en Bjorn Veenhof de Fietselfstedentocht verreden. Deze beulen hebben allemaal de 235km volbracht. Dit jaar was de tocht extra uitdagend door de wind over het vlakke Friese land. De Fietselfstedentocht is dé Nederlandse toertocht klassieker.

De thuisblijvers hebben de clubtochten op Tweede Pinksterdag verreden. Er werd een route van 80km en een route van 110km afgelegd. De Easy Riders zijn door de bossen van de Heuvelrug gereden, met een bak koffie bij De Proloog. De Batauwer Power groep is richting Fort Pannerden gefietst voor een fotomoment en geweldige high-tea (met koffie) bij Eet en Drinkfestijn de Waay!

Wil jij ook meefietsen? Meld je aan bij dé fietsclub van Tiel en omstreken!

Clubritten nieuwe stijl

De vereniging groeit en groeit en groeit. Op zich is dat natuurlijk fantastisch, daar ben je tenslotte een vereniging voor, maar het brengt wel een aantal problemen met zich mee. Door de grote toeloop naar de clubritten was het al zaak om met twee groepen de vertrekken. De richtlijnen van de NTFU geven aan dat een groep eigenlijk niet groter mag zijn als 13-14 man/vrouw. Wordt de groep groter, dan wordt het al lastig om als groep door een stadje te rijden of een drukke kruising over te steken. De wegkapiteins hebben aan zo’n groep hun handen vol. Lees meer

Resultaten een aandeel in de Betuwe

In de maand april mochten de leden van Rabobank West Betuwe stemmen op twee regionale projecten. Hiervoor hebben leden een persoonlijke uitnodiging gehad. Alle stemmen zijn geteld en omgezet in een bijdrage.

Ook op ons project van TC de Batauwers (De Gejo Kersentocht) zijn stemmen uitgebracht. Dit heeft geresulteerd in een bijdrage van €410,80.

Op naar een succesvol Kersentocht weekend!

Aanvang clubtochten vanaf mei om 08.30u

De dagen worden weer langer, en het gaat (nu eindelijk) weer mooier en warmer weer worden. Dit betekend dat de aanvangstijd van onze zondagse clubtochten om 08.30u zal zijn. Vanaf zondag zullen we ook starten vanaf vertrek in twee aparte groepen. Voor vertrek zal duidelijk aangegeven hoever én op welke snelheden de verschillende groepen zullen gaan fietsen.

Natuurlijk staat ook de traditionele koffiestop gewoon weer op het programma voor allebei de groepen.

BACK