Kersentocht 2020 afgelast

Ook in 2020 waren wij als TC de Batauwers van plan weer een mooi Kersentocht weekend te organiseren. De Kersentocht stond gepland voor 11 en 12 juli 2020. De populaire toertocht onder vele wielrenners uit binnen- en buitenland, hebben we echter op 21 april 2020 moeten afgelasten.

De aangekondigde maatregelen rondom de COVID-19 pandemie hebben ook gevolgen voor onze toertocht. De overheid heeft samenscholingen en evenementen tot en met 1 september 2020 verboden, waardoor het doorgaan van ons Kersentocht onmogelijk is.

Uiteraard hebben wij alle begrip voor deze vergaande maatregelen! De gezondheid en veiligheid staat immers voorop, nu maar zeker ook in de toekomst. Blijf gezond!

 

Mededelingen bestuur aangaande COVID-19

Beste leden,

Momenteel verkeren we met ons allen in een onzekere periode vanwege de COVID-19 pandemie. Dit is zeker ook het geval voor onze leden, hun naasten en de vereniging. Momenteel ligt het verenigingsleven compleet stil, dit zal in ieder geval tot 1 juni 2020 zijn. Velen van ons hadden mooie plannen voor toertochten of andere avonturen op de fiets. Waar vorig jaar onze grootste zorgen de processierupsen waren, is dat nu het virus, inmiddels verlangen we weer naar de tijd van jeukende kuiten…

Zoals eerder gecommuniceerd werd het rijden in groepen door het bestuur afgeraden. Inmiddels is door de overheid besloten dat het samenscholen van meer dan drie personen niet is toegestaan. Het motto is dan ook ‘Fietsen doe je solo’. Ook zijn er vergaande maatregelen doorgevoerd om fietsers, motoren en auto’s in sommige gebieden te weren. Zo zijn bijvoorbeeld de dijken langs de Waal en de Mariënwaerdt afgelopen paasweekend afgesloten geweest. Uiteraard gaan we uit van het gezonde verstand van onze leden en houden wij ons allemaal aan de afgekondigde maatregelen.

Ondank dit alles willen wij jullie wel op de hoogte stellen van een aantal zaken binnen de vereniging.

Bestelde clubkleding
Voor de leden welke wielerkleding hebben besteld, zal de levertijd wat oplopen. Momenteel is de definitieve leverdatum nog onzeker. Onze kledingleverancier Rogelli heeft haar productiefaciliteit namelijk gevestigd in Lombardije, het behoeft geen uitleg waarom dit nog even op zich laat wachten.

Kersentocht
Zoals jullie weten staat de kersentocht voor dit jaar gepland in het weekend van 11 en 12 juli 2020. Momenteel is het niet mogelijk om jezelf te registreren als deelnemer, dit om teruggave van inschrijfgelden te voorkomen. De toertochtcommissie heeft haar voorbereidingen getroffen, en de kersentocht kan in principe doorgang vinden. Alles is natuurlijk afhankelijk van wat de overheid beslist de komende weken. De toertochtcommissie en het bestuur zullen na 1 juni 2020 een besluit nemen óf én hoe de kersentocht zijn doorgang kan vinden. Bij dit te maken besluit staat de veiligheid en de gezondheid van de deelnemers en de vrijwilligers voorop.

Na deze beslissing zullen wij alle leden weer verzoeken om als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan deze toertocht. Tijdens de algemene ledenvergadering is al een lijst rondgegaan, wij kunnen nog goed een aantal vrijwilligers gebruiken.

Schorsingen en royeren
Tijdens de laatste algemene ledenvergadering heeft de vergadering unaniem besloten om de niet betalende leden te royeren. Alle leden welk de contributie van 2018 of 2019 nog niet hadden voldaan zijn inmiddels aangeschreven. Een groot deel van deze leden heeft de achterstallige contributie inmiddels overgemaakt. Helaas is dit niet bij iedereen het geval, deze leden zullen geschorst worden tot aan de eerstvolgende algemene ledenvergadering. Tijdens deze vergadering zal het bestuur het verzoek doen om de desbetreffende leden te royeren bij de vereniging en de NTFU.

Contributie seizoen 2020
De komende week zullen de betalingsverzoeken voor de contributie van 2020 verstuurd worden. Dit zal anders vormgegeven zijn dan voorgaande jaren. Vanwege de betalingsachterstanden en de ‘matige’ betalingsdiscipline van een groot deel van onze leden is er tijdens de algemene ledenvergadering besloten om over te gaan op een ander systeem van contributie inning.

Vanuit de NTFU zal er een betalingsverzoek komen, deze kan voldaan worden middels iDEAL. Vanuit het systeem worden automatische betalingsherinneringen aangemaakt. De betalingstermijn van de contributie is 14 dagen. Uiteraard gaan we uit van een tijdige betaling van de contributie, juist is deze tijd! Immers je fietsverzekeringen lopen gewoon via je clublidmaatschap door.

Bestuurlijke wijzigingen
Afgelopen ALV hebben we een oproep gedaan aan de leden om zich te kandideren voor het bestuur. Frank Ramackers heeft aangegeven graag tijd vrij te maken voor een functie in het bestuur. Inmiddels wordt hij via telefoon, app en mail bijgepraat. En als het weer mag gaan we elkaar ook weer in het echt zien. Tijdens de volgende ALV zal Frank dan voorgedragen worden als nieuw bestuurslid in een van de dan vacante functies.

Laten we hopen op een spoedige verbetering van de huidige situatie.

Blijf gezond, en rij solo!

Het bestuur van TC de Batauwers

ALLE CLUBACTIVITEITEN AFGELAST!

Update dd 15 maart 2020 20.15u

Beste fietsvrienden,

de regering heeft vanmiddag aanvullende maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het Coronavirus. Een van de maatregelen is, dat alle bestaande maatregelen met een week worden verlengd tot tenminste 6 april. Daarnaast wordt dringend geadviseerd om minimaal anderhalve meter afstand te houden tot andere personen. Dus worden alle clubactiviteiten tot 6 april opgeschort.

Het bestuur doet een dringend beroep op alle leden, om het fietsen in groepen niet meer te doen. Onze vereniging faciliteert op verzoek van de NTFU en NOC-NSF de clubactiviteiten niet. Deze maatregelen zijn vandaag doorgetrokken op bijvoorbeeld sportclubs. Bij ongevallen dekt de NTFU verzekering bijvoorbeeld ook niet de ontstane schade.

Het bestuur gaat ervan uit dat er ook niet buiten de afgelaste clubactiviteiten om in groepen wordt gereden. En zeker niet in hetzelfde (club)tenue. Bovendien zijn alle horecagelegenheden vanaf heden gesloten, dus je kunt onderweg nergens aanleggen voor een bakje koffie.

Fietsen kan voorlopig nog wel op individuele basis.

Doe voorzichtig en blijf gezond!

Meer info:

https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1109/het-laatste-nieuws-over-de-wielersport-en-het-coronavirus
en
https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-sportactiviteiten-in-nederland

 

Algemene Ledenvergadering 2020

Het bestuur nodigt u uit voor de Algemene Ledenvergadering op 20 februari 2020 om 20:00 uur in de Service Course van Metec-TKH Continental Cycling Team. Het adres hiervan is Simon Stevinstraat 7, 4004 JV Tiel (Medel). De agenda zal zo spoedig mogelijk via deze website en e-mail gecommuniceerd. Uiteraard zullen ook de notulen van de ALV uit 2019 worden verspreid. Jezelf aanmelden kan via deze link: https://www.batauwers.nl/algemene-ledenvergadering-2020/

Emmi Fondü Toertocht 2019

Op zondag 27 oktober 2019 staat de Emmi Fondü toertocht op de kalender. Met deze najaarstocht wordt een route van 70km afgelegd. De Betuwe is de fruittuin van Nederland, onderweg zullen de peren en appels overdadig aan de bomen hangen. De deelnemers zullen een oversteek maken richting het land van Maas en Waal. Daar worden de oevers van de Maas opgezocht, om vervolgens weer terug te keren richting Tiel.

Ook dit jaar zal de tocht starten vanuit het clubhuis van muziekvereniging KTSM  (Burg. Camb. van Nootenlaan 5, Tiel). 

Kijk voor meer informatie op de pagina van deze toertocht; https://www.batauwers.nl/emmi-fondu-toertocht-2019/

‘Je moet er met z’n allen wat voor doen’

Wellicht heb jij hem vandaag (De Gelderlander, dd 30-07-2019) wel al in de krant gezien; onze vrijwilliger Ronald Bentschap Knook. Samen met de andere leden uit de toertocht commissie zorgen deze mensen voor ieder jaar weer een vlekkeloze Kersentocht. Zo ook dit jaar! Máár zonder onze vrijwilligers zouden onze toertochten niet georganiseerd kunnen worden. Ook dit jaar is weer een groot deel van onze leden actief geweest tijdens het Kersentocht weekend. De toertocht commissie heeft haar eerste bijeenkomst alweer gepland om ook weer van de Kersentocht in 2020 een succes te maken.

Binnen onze vereniging zijn het hele jaar door vele vrijwilligers actief, denk daarbij aan onze trainers, wegkapiteins, bestuursleden en commissieleden. Allemaal met één gedeelde passie; FIETSEN!

Overhandiging sponsorshirt Betuwe Kers

Wat een knappe koppen vandaag in de krant! Onze Ed en Peter hebben recent het sponsortenue overhandigd aan onze sponsor Betuwe Kers.

Vandaag was dit ook in de Stad Tiel te lezen. De Kersenboomgaard in Wadenoijen zullen we tijdens de komende GEJO-Cycleworld Kersentocht ook aandoen. Hier wachten voor alle deelnemers gratis kersen te wachten.

De Gejo Kersentocht is al jaren dé Tielse toertocht klassieker. Jaarlijks doen er bijna 1.000 deelnemers mee aan deze tocht. De tocht is te rijden op zaterdag of zondag, en kent routes met afstanden van 35, 70 en 120 kilometer.

Voor meer informatie kan je kijken op www.batauwers.nl/kersentocht

Routes GEJO Kersentocht gereed!

De routes voor de Gejo Kersentocht 2019 zijn definitief. Afgelopen zondag zijn de routes door onze leden nagereden. De wegen liggen er goed bij! En belangrijker nog, het beloofd perfect fietsweer te worden. Dit weekend verwachten de meteorologen droog weer met temperaturen rond de 20 graden.

Dit jaar wordt ons land geteisterd door de eiken-processierups. Hierdoor hebben wij onze geplande routes op enkele locaties moeten aanpassen. Dit om lange lanen met gemarkeerde eikenbomen te omzeilen. De NTFU heeft recent een aantal tips gedeeld via haar pagina; https://www.fietssport.nl/magazine/id/308/gezondheid/pas-op-voor-de-eikenprocessierups.

Dus ook dit jaar staat niks een prachtige Gejo Kersentocht ons in de weg! Kijk voor meer informatie op onze Gejo Kersentocht pagina.

 

Routes GEJO Kersentocht 2019

De routes voor de Gejo Kersentocht 2019 staan inmiddels op onze website. Ook dit jaar hebben wij weer heel veel zin in onze jaarlijks terugkerende toertocht! De routes zullen uiteraard van tevoren ‘voorgereden’ worden. Hierdoor zullen de GPX en PDF bestanden vanaf maandag 8 juli 2019 te downloaden zijn. Wel hebben we al van alle routes (35, 70 en 120km) een overzichtskaart geplaatst. De routes zijn dit jaar wederom aangepast en op sommige punten verbeterd.

Dit jaar zullen de deelnemers aan de 70 en 120km routes zelfs een veerpont onder de wielen geschoven krijgen. Uiteraard zijn de kosten van deze veerpont inbegrepen bij het inschrijfgeld. Dit geldt natuurlijk ook voor de gratis kersen in de boomgaard. Onze kersenleverancier is dit jaar boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen.

Niks staat een prachtig Gejo Kersentocht weekend dus in de weg! Kijk voor meer informatie op onze Gejo Kersentocht pagina.

 

TC de Batauwers in het nieuw!

Sinds afgelopen weekend bestaat TC de Batauwers exact 25 jaar! De vereniging heeft in al deze jaren verschillende ups en downs gekend. Maar er mag toch zeker gesteld worden dat de verenging de laatste jaren in een gigantische ‘up’ verkeert.

TC de Batauwers is inmiddels een vereniging met bijna 100 leden. Elke week zijn wij actief met onze clubtochten, trainingen en toertochten.

Afgelopen weekend is ons nieuwe wielertenue gepresenteerd en uitgereikt aan de leden. Onze kledingcommissie heeft veel werk verricht om er een prachtig wielershirt van te maken. Dit alles in samenwerking met Rogelli Sportswear.

Uiteraard zijn we trots op onze sponsoren die dit mogelijk hebben kunnen maken. Zonder de ondersteuning van deze bedrijven was de outfit (én de vereniging) is deze vorm niet mogelijk geweest. Je treft op onze shirts dan ook de volgende bedrijven aan;

💙 Hoofdsponsor AT&C Accountants en Belastingadviseurs
💛 Materiaalsponsor GEJO Cycleworld
💙 Kersensponsor Betuwe Kers
💛 Sponsor Emmi Fondü
💙 Sponsor Metec
💛 Sponsor BICOD

BACK