Toerclub de Batauwers is gevestigd in Tiel en is opgericht op 22 maart 1994. Tot deze datum was de toerclub een onderdeel (Sectie Toursport) van omni-vereniging de Batauwers, welke vereniging is opgericht 6 september 1933.

Het doel van onze vereniging is het bevorderen van de fietssport. Wij richten ons op toerfietsers van alle leeftijden en niet op wedstrijdrijders.

Onze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Dit biedt leden vele voordelen, zoals een gratis aansprakelijkheids-, ongevallen- en fietsverzekering, een gids met alle georganiseerde toertochten en korting bij deelname aan tochten van andere NTFU-verenigingen.

Wij bieden de leden een clubtenue aan tegen lage kosten en korting op fietsaccessoires bij GEJO Cycleworld.

Vanaf maart t/m oktober zijn er op bijna iedere zondag clubtochten. De startplaats hiervan is bij de ingang van het Wielersportcentrum De Betuwe, Schaarsdijkweg 9, 4006 MC, Tiel. (verzamelen op de parkeerplaats).

Vanaf maart starten we daar om 09:30 uur voor een tocht van 80-100 km. In April vanaf 09:00 uur en vanaf mei om 08:30 uur. De deelnemers variëren in leeftijd van 20 tot ver boven de pensioengerechtigde leeftijd. Kortere afstanden zijn ook mogelijk, want dan splitsen we de groep. Halverwege pauzeren we meestal even voor koffie/thee en voor de liefhebbers appelgebak.

De tochten staan onder begeleiding van een wegkapitein. Over het algemeen starten er op zondag drie groepen en de gemiddelde snelheid ligt, afhankelijk van de groep, tussen de 23 en 30 km/uur en wordt uiteindelijk bepaald door de Wegkapitein. Ons motto is: samen uit samen thuis. We wachten dus bij lekke banden en houden elkaar uit de wind mocht dat nodig zijn. Verplicht zijn, naast een goed onderhouden fiets, een helm en een bel.

Wil je een keer kijken of het fietsen bij TC de Batauwers iets voor je is en een keer mee fietsen? Stuur een berichtje via het contactformulier en dan geven we dat door aan de wegkapitein(s) van dienst.

Ook organiseren we trainingen, evenementen en clinics. Voor de data en tijden check de tourkalender.

Bekijk de ritten van de leden op onze Strava-clubaccount!
Hieronder zie je de laatste ritten van onze leden, wil jij ook in dit overzicht?
Meld je dan aan bij de clubaccount op Strava.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account