foto 1Olv wegkapitein Alexander hebben 11 Batauwers een XXL-tocht gereden over de Veluwe. Naast de vaste kern was ook A-groep debutant Abdel van de partij. Dankzij de geleverde trainingsarbeid de laatste weken heeft ook hij de tocht zonder problemen voltooid.
De heenweg ging via Rhenen en Renswoude naar Achterveld. Over mooie asfalt wegen door de vele kleine dorpen kwamen we uit in de polder naar het Nijkerkernauw. Dit gedeelte van de route was van de week nog voorreden door Alexander en kende dus geen verrassingen.

foto 2Tijdens een banaan momentje bij de ophaalbrug werden de voorbereidingen van een triatlon gade geslagen. Daarna volgde we de mooie fietsdijk richting stand Nulde.
Vervolgens werd de A28 gevolgd om met gezwinde spoed naar Hardewijk te fietsen. Lekker in het zonnetje aan de haven werd vervolgens de lunch genoten. De recent verjaarde Patrick trakteerde ons op een drankje.

 foto 3

 

 

 

Na de Lunch ging de route verder over de boulevard richting Hierden. Door het bosrijke gebied soms over soms (te) smalle fietspaden werd met aangepast tempo de Hoge Veluwe doorkruist naar Stroe.
Op zondagmiddag bij goed weer is het toch wel te druk voor ons wielrenners op de fietspaden. De rustige Veluwse wegen zijn voor een grote groep minder stressvol.

Het middelpunt van Nederland werd gepasseerd tijdens de beklimming van de Goudsberg in het Lunterse bos. Inmiddels weer op bekende wegen ging de snelheid omhoog met een sprint naar de voet van de Grebbeberg. Bij Rhenen gingen Marielle en Patrick rechtstreeks naar huis. De rest reed het bekende segment ‘Kop over Kop’ naar Lienden, het begon nog redelijk rustig maar al snel lag de snelheid boven de 45km. De beste segmenttijd van Eric Stolwijk werd niet verbeterd maar wel benaderd.
Nu de tank van de meeste aardig leeg aan het raken was maakte we gezamenlijk de 200km vol.
Zonder pech en goed gehumeurd kwamen we weer veilig thuis. Volgens de deelnemers een geslaagde dag met een gevarieerde route door een mooi stukje Nederland.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account