Kaart 040721Vandaag was de opkomst mager. Bij elkaar waren er voor de 3 groepen slechts 10 Batauwers. De A en B groep besloten samen te rijden, Bart Jan koos ervoor om met de C groep te rijden, wat automatisch betekende dat hij alleen op pad ging. Helaas verder geen C-Batauwers aanwezig en dat is toch wel een beetje sneu. Maar goed, er komen vast betere tijden..... toch?

De wegkapitein van dienst, in dit geval Co, had een rit gepland naar Meerkerk en de liefhebbers hadden de route van de website kunnen downloaden. Klokslag 08:30 gingen we op pad met 9 man en een dame. Via Buren en Culemborg ging het richting Schoonrewoerd in een redelijk pittig tempo, althans voor de B-groep deelnemers. Blijkbaar was iedereen toch in goede doen, want we hebben niemand horen roepen dat het te hard ging. Vlak na Schoonrewoerd zag Ronald een grote roestige spijker over het hoofd en deze doorboorde zijn band. Na met vereende krachten de reparatie was uitgevoerd ging het verder naar de koffiestop, in dit geval Cafe de Kleine Brug in Meerkerk, een bekende stop voor wielrenners.WhatsApp Image 2021 07 04 at 123253

De Corona maatregelen waren nog steeds van kracht aldaar, dus met z'n tienen bezetten we 5 tafeltjes. De huisgemaakte appeltaart smaakte weer goed en na een goed halfuurtje aanvaardde de groep de terugreis.

Blijkbaar zorgde de appeltaart voor extra energie en koersten we ruim boven de afgesporken 28 km/h richting Leerdam, weliswaar met een zwak windje in de rug. Met Jan en aspirant lid Johan ging dat een tijdje best wel goed, ware het niet dat ze na een bocht best wel even iets rustiger aan mochten doen. Zonder verdere bijzonderheden reden we ineens langs de A15 en daar werd even serieus gas gegeven met snelheden ruim boven de 50 km/h...!! Zelfs John, nog steeds aan het revalideren, kon dit tempo redelijk volgen, dus die is duidelijk in de richting van zijn oude nivo aan het komen.

In de Berenkuil werden er 3 uitgangen gebruikt en iedereen kon veilig en wel het laatste stukje naar huis afleggen. Bedankt Batauwers, het was weer een leuke en gezellige rit.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account