XL tocht 13 06 2021 route

 XL tocht 13 06 2021 klein

Recent hadden we jullie al kunnen melden dat we het seizoen officieel konden aftrappen, maar de ontwikkelingen gaan al weer snel. Zo hebben een aantal leden afgelopen weken de conditie flink opgevoerd en werd het tijd voor de eerste XL tocht van dit seizoen. Dit was niet zonder reden, want voor een aantal leden kan het niet gek genoeg, zij hebben zich voorgenomen om binnenkort de ''langste dag'' te gaan rijden. Dit gaat een tocht worden van 300Km. Genoeg stof voor een volgend artikel denk, wordt vervolgd.

De tocht ging zondag 13-06-2021 onder leiding van onze wegkapitein Michel Groenewege richting Elten via Pannerden.  Er werd iets vroeger gestart dan de normale zondag tochten. Om 08:00 stond iedereen te trappelen om te kunnen vertrekken. Zo was de groep toch nog een beetje op een schappelijke tijd terug in Tiel.

Zoals je op de route kunt zien werd er ook nog een stukje Duitsland mee gepakt om daar een leuk klimmetje te maken. Dat was overigens de laatste van de drie. Er werd begonnen met de Grebbenberg daarna door naar de Italiaanseweg om uit eindelijk in Duitsland de laatste klim te maken.

Na al dat klimwerk was het tijd om huiswaarts te keren en de weg te vervolgen via de dijk vanaf Nijmegen naar Dodewaard zo hop naar Tiel. Wie dacht nu fietsen we rustig naar de eindstreep had het mis, want tegen de wind werd de gaskraan even open gedraaid. 

Moe maar voldaan kwamen we aan in Tiel, maar voor een enkeling was het blijkbaar nog niet genoeg. Zij deden er nog een ''lusje'' bij en maakte zelfs de 200km vol. Respect mannen!!!

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account