IMG 20210530 WA0002Na ruim 5 maanden kon onze vereniging eindelijk het seizoen openen met de eerste clubrit van het seizoen 2021. De leden werden deze zondag om 09:00 uur verwacht op het terras van wielercentrum de Betuwe voor koffie met gebak. De kantine was (nog) niet toegankelijk voor bijeenkomsten, dus we moesten buiten blijven. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en verwendden ons met een strakblauwe lucht en een aangename temperatuur, dus dat was zeker geen straf.

Ruim voor negenen meldden zich de eerste leden en langzaam liep het terras vol met de 'usual suspects', nieuwe leden en leden die al een tijd niet meer meegefietst hadden. Dit laatste waarschijnlijk als gevolg van Corona. Heel gezellig om iedereen weer te kunnen verwelkomen en er werd druk gepraat. Van de koffie/thee met appelgebak, verzorgd door Heidi, Henri en Lloyd werd gretig gebruik gemaakt en smaakte prima. Even voor half tien een woord van onze voorzitter en toen was het voor iedereen zaak om zijn stalen, aluminium, titanium dan wel carbon ros te zoeken en zich te melden bij de desbetreffende wegkapitein van dienst van hun groep en konden we ons opmaken voor een rit richting Poederooijen. Alexander had weer zijn best weer gedaan en had drie routes samengesteld voor respectievelijk de A-, B- en C-groep. De C-groep is nieuw dit jaar en is vooral bedoeld voor leden die de snelheid en/of de afstand van de andere groepen niet aankunnen, al dan niet tijdelijk door bijvoorbeeld een blessure.

Zoals gezegd was de opkomst best wel groot en waren alle groepen goed bezet. Uiteindelijk kwamen alle drie de groepen elkaar weer tegen bij brasserie de Buurman in Poederooijen, waar men een behoorlijk groot terras gemaakt had, dus er was voor iedereen ruimte om een plaatsje te kunnen bemachtigen.

Ook de terugweg ging voorspoedig, iedereen kon het tempo goed aan. Op de brug bij Zaltbommel werd de C-groep ingehaald door de A-groep en dan zie je wel dat zij een stuk harder rijden. Maar daar gaat het natuurlijk niet om. Als je maar plezier in het fietsen hebt en dan doet de snelheid er niet zo toe.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account