snerttocht15Begin Januari was de Toercommissie alweer bezig met het nieuwe seizoen en dus ook met de inmiddels traditionele Snerttocht. Dit is een tocht voor de leden en introducees. Ook was de fietsgroep van onze nieuwe sponsor, Nagel Finance, uitgenodigd om mee te rijden. Uiteindelijk hadden zich zo'n 50 fietsers aangemeld. Het was wel belangrijk om dit te weten, want na afloop wordt er immers een kop snert geserveerd en daar moest de catering dus rekening mee houden. Het moest natuurlijk niet zo zijn dat de laatsten mis zouden grijpen en dat bleek gelukkig ook niet zo te zijn. Goed geregeld door de toercommissie!

Vanaf 09:30 uur was de kantine van WSC de Betuwe geopend en als snel stoomde het vol met fietsers. Het was de opening van het wielerseizoen, dus een aantal kwamen letterlijk uit hun winterslaap. Was wel leuk om te zien dat iedereen weer blij was dat de winter er weer opzit, nou ja, in ieder geval zo goed als. Er waren 4 wegkapiteins voor de 4 groepen en iedereen werd bij binnenkomst bij een wegkapitein ingedeeld. Het doel was om de diverse groepen te mixen om ook eens met anderen te rijden en gelukkig werd dit goed ontvangen.

Even voor 10:00 uur opende Alexander de dag met een welkomspraatje en legde uit wat de bedoeling was. Kort daarna kon de eerste groep vertrekken en zouden de andere groepen volgen met een tussentijd van ca. 5 minuten. De groepen zouden elkaar onderling niet inhalen en dat is in principe ook best wel gelukt. Helaas werd er in de tweede groep al na 6 km 'LEK' geroepen, dus deze groep werd alras door de andere groepen ingehaald. Helaas had deze groep halverwege nog een lekke band, waardoor zij ruim een half uur later dan gepland aan de finish kwamen. Voor de rest geen meldingen van ander technisch malheur of valpartijen, dus deze tocht kan weer de boeken in als geslaagd, niet in de laatste plaats door het prachtige weer.

In de kantine was het een drukte van jewelste en het zag er gezellig uit, zo al die groepen door elkaar heen. Zelfs wat nieuwe leden, die nog niet eerder meegereden hadden, gezien. Door de drukte heb ben je niet in de gelegenheid om met iedereen een praatje te maken, maar hopelijk smaakt het naar meer en daarmee doelen we niet op de snert.

Iedereen bedankt voor het meerijden, de toercommissie voor het organiseren en WSC de Betuwe voor het beschikbaar stellen van de accomodatie. Zondag 06 maart starten onze reguliere clubritten weer, vertrek om 10:00 uur vanaf de wielerbaan.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account